Släpp lös naturens krafter

Bergvärme är en av de mest kostnadseffektiva uppvärmningsmetoderna som finns att tillgå – dessutom ger bergvärme jämna och behagliga temperaturer inomhus året runt. Även när det är riktigt kallt ute så värmer en bergvärmepump upp hela din fastighet till de temperaturer som du önskar, till skillnad från många andra värmepumpar som arbetar sämre vid riktigt kalla temperaturer.

En investering för framtiden

Man har kommit fram till att en bergvärmepump kan sänka uppvärmningskostnaderna för en vanlig fastighet med upp till 80 % per år.

Varför installerar då inte alla en bergvärmepump på studs? Den initiala kostnaden för en bergvärmepump är för många tung, men det är helt klart en god investering om man har råd. I längden tjänar man in de pengar man lägger på sin bergvärmepump och inte minst miljön tackar för övergången eftersom bergvärmepumpen sliter minimalt på naturen.

Vi hjälper dig även med installationen av din nya bergvärmepump, läs mer.

Ett berg behövs

En annan väsentlig faktor för att kunna installera bergvärme är givetvis närheten till berggrund. För att utvinna bergvärme krävs att man borrar ett hål in i berggrunden och hålet bör vara minst 80 meter djupt – ofta ännu djupare.

Har man ingen berggrund att tillgå där man bor så är bergvärme dessvärre uteslutet som alternativ, man får istället undersöka möjligheten att installera sjövärme, markvärme eller kanske luftvärme.

Sveriges pålitligaste värmepumpar

Vidare är Svensk Kylservice återförsäljare av NIBE värmepumpar. NIBE är ett svenskt märke som står för svensk kvalitet när den är som bäst. Värmepumpen är den enhet som installeras i ditt hus och som för värmen från berggrunden in huset och vidare ut i rummens radiatorer, golvvärmeenhet och varmvattenberedar. Vissa värmepumpar kan också kopplas till att värma upp poolen.

Vi installerar bergvärme

Svensk kylservice erbjuder ett brett utbud av tjänster inom bergvärme. Vi diskuterar gärna fördelarna och nackdelarna (om det finns några) med dig och hjälper dig att inrätta bergvärme när du bestämt dig för att ta steget.