Luftvärmepump Göteborg

Svensk kylservice erbjuder luftvärmepumpar i Göteborg.  Kontakta oss på nummer 031-82 48 18 eller info@svenskkylservice.se för rådgivning och konsultation kring luftvärmepump i Göteborg. Vi har över 20 års erfarenhet av installation och service av alla slags luftvärmepumpar. Vi hjälper er att hitta den mest energieffektiva och miljövänliga uppvärmningskällan för just ert behov.

En luftvärmepump är ett ekonomiskt och miljövänligt val som i bästa fall kan halvera din elräkning. Vi är auktoriserade återförsäljare till två av marknadens mest populära märken Nibe och Mitsubishi.

Läs vad våra kunder säger om oss

Passar en luftvärmepump min bostad?

En luftvärmepump passar alla bostäder i Göteborg. En värmepump kan dock inte värma vatten och är inte en primär värmekälla. Den är ett bra komplement till din existerande värmekälla och kan sänka dina elräkningar.

Värmepump alternativ om du saknar primär värmekälla

Frånluftsvärmepump

 • Passar mindre till medelstora välisolerade hus med mekanisk ventilationssystem
 • Prisklass: medel
 • Besparing: medel
 • Fördelar: Ventilerar bostaden varannan timme vilket är krav på nya bostäder.
 • Nackdelar: Använder kall luft för att ventilera vilket kan sänka komforten.

Läs mer om frånluftsvärmepumpar

Luft/vattenvärmepump

 • Passar medelstora hus.
 • Prisklass: medel till hög
 • Besparing: medel till hög
 • Fördelar: Har högst besparing efter bergvärme till betydligt mycket lägre investering då du slipper borra.
 • Nackdelar: Elberoende, till skillnad från både frånluft och bergvärme

Läs mer om luft/vattenvärmepumpar

Bergvärmepump

 • Passar alla typer av hus.
 • Prisklass: Hög
 • Besparing: Hög
 • Fördelar: Högst besparing av alla pumpar. Klarar av att värma upp de största husen.
 • Nackdelar: Dyrt och kräver närliggande berg samt borrning.

Läs mer om bergvärmepumpar

Vad kostar en luftvärmepump?

En luftvärmepump kostar mellan 15 000 kr och 40 000 kr att inhandla. Priset beror på många faktorer såsom storlek på bostaden, planlösning och geografiskt läge.

Det är lätt att tänka att en större bostad kräver en större luftvärmepump. I många fall kan det stämma men det som oftast avgör är planlösningen. Andra pumpar värmer upp din bostad via vattenburna radiatorer eller golvvärme. Luftvärmepumpen sprider och förser bostaden med värme via luft. Därför funkar den som bäst i en öppen planlösning.

Luftvärmepumpen använder den soluppvärmda utomhusluften och funkar som bäst i södra Sverige.

Luftvärmepump installation Göteborg

Svensk kylservice installerar luftvärmepumpar i Göteborg. Vi har över 20 års erfarenhet och hjälper företag, fastighetsägare och privatpersoner.

Innan installationen kommer vi alltid ut på ett hembesök. Där ser vi över vilka behov ni har och vilken pump som skulle passa er bäst. Därefter lämnar vi en offert ni kan läsa igenom i lugn och ro. När ni godkänt förslaget kommer vi ut på en gemensamt utvald tid. Installationen tar vanligtvis några timmar upp till en hel dag. Kontakta oss på nummer: 031-82 48 18  eller info@svenskkylservice.se så hjälper vi dig att installera din luftvärmepump.

I samband med installationen får ni råd om hur ni bäst använder luftvärmepumpen. Ni får också tips om hur ni underhåller pumpen för bästa effekt och livslängd.

Nyttja rotavdraget vid installation av luftvärmepump

Kom ihåg att du har rätt till att dra av 30% av arbetskostnaden när du installerar en luftvärmepump.

Luftvärmepump service Göteborg

Svensk kylservice erbjuder luftvärmepump service i Göteborg. Genom att regelbundet underhålla luftvärmepumpen undviker ni onödiga reparationskostnader. Det är vanligt att dammpartiklar och smuts fastnar i pumpens filter. Det kan leda till att det samlas bakterier i filtret och försämrar effekten av luftvärmepumpen. Kontakta oss på nummer: 031-82 48 18  eller info@svenskkylservice.se så hjälper vi dig med din luftvärmepump.

Vi rekommenderar att utföra service åtminstone vartannat år. På så sätt kan ni säkerställa att pumpen är både effektiv och hållbar. En luftvärmepump som går utan service och underhåll håller i vanliga fall 10 år. Fördelen med att hålla pumpen i gott skick är att den dels håller längre(runt 15 år) men också mer effektivt värmer upp bostaden. Det i sin tur sänker också era elräkningar.

Öka livslängden med eget underhåll:

För att maximera livslängden och effektiviteten av din luftvärmepump kan du göra följande:

 • Rensa luftfiltret på den inre delen varje månad
 • Hålla den yttre delen ren. Det är vanligt att löv och smuts fastnar i lamellerna. Använd aldrig verktyg eller högtryckstvätt för att rengöra. Det skadar luftvärmepumpen. Använd istället skyddshandskar och plocka bort försiktigt.
 • Du kan också blanda lite diskmedel med vatten och spraya på ytterdelens lameller. Vid snö och kyla kan du spraya med varmvatten. Se också till att hålla luftvärmepumpen fri från snö.

Behövs bygglov till luftvärmepump i Göteborg?

I Göteborg är det inte krav på att ansöka om bygglov för att installera en luftvärmepump. Göteborgs stad rekommenderar dock att ni tänker på placeringen av pumpen så att det inte stör grannarna. De får en del klagomål från miljöförvaltningen angående ljudnivån på luftvärmepumpar. Miljöförvaltningen har som uppdrag att säkerställa att invånarna i Göteborg har en god boendemiljö. Om klagomålen anses ha grund kan ni krävas åtgärda problemet vilket leder till extra utgifter.

Kontakta oss för hjälp med luftvärmepump i Göteborg

Med över 20 års erfarenhet hjälper vi dig att finna rätt luftvärmepump i Göteborg. Våra erfarna montörer hjälper dig oavsett om det gäller installation eller service. Kontakta oss via vårt formulär eller info@svenskkylservice.se så återkommer vi inom kort.