Varmvattenberedare (VVB) Mölndal - Installation och Service

Svensk Kylservice utför installation och service av varmvattenberedare i Mölndal med omnejd. Med över 20 års erfarenhet, erbjuder vi anpassade lösningar för att du ska ha tillgång till varmt vatten hemma, året runt.

Behöver du byta ut din gamla beredare eller installera en ny? Vårt team med certifierade experter är här för att vägleda dig till den perfekta modellen för dina behov.

Vilken varmvattenberedare passar bäst för mitt hem?

Att välja rätt varmvattenberedare handlar mycket om att förstå vilken typ av vatten du har hemma. Här är en översikt över olika material i varmvattenberedare och hur de passar med olika vattentyper, presenterat i punktform för enkel överblick:

Rostfritt stål

 • Fördelar: Perfekt för surt vatten tack vare sin korrosionsbeständighet.
 • Nackdelar: Inte det bästa valet för vatten med hög kloridhalt, då det kan påverka beredarens livslängd.

Koppar

 • Fördelar: Utmärkt för hårt vatten eftersom koppar naturligt står emot avlagringar.
 • Nackdelar: Inte lämpligt för sura vattentyper, då korrosion kan uppstå.

Emaljerade beredare med offeranoder

 • Fördelar: Flexibla eftersom de kan hantera en mängd olika vattentyper.
 • Nackdelar: Mindre lämpliga för mycket salt vatten eftersom risken för korrosion ökar.

Att noggrant matcha beredarens material med ditt vattens egenskaper är centralt för att säkerställa att din varmvattenberedare fungerar effektivt och håller länge.

Svensk Kylservice står redo att hjälpa dig med att välja den rätta varmvattenberedaren för just ditt hem.

Kontakta oss
Varmvattenberedare

Hur stor varmvattenberedare behöver jag?

Storleken på din varmvattenberedare bör matcha din familjs storlek och hur mycket vatten ni använder. Här är några riktlinjer:

  • Stora familjer eller stora hus (300 liter): Perfekt för stora hushåll med hög vattenanvändning. En 300 liters beredare ser till att det alltid finns varmvatten, även när många använder vatten samtidigt.

 

  • Normalstora familjer (200 liter): En 200 liters beredare är bra för de flesta hushållen, den balanserar behovet av varmvatten med energianvändningen.

 

  • Mindre hushåll eller sommarstugor (100 liter): För mindre familjer eller sommarstugor där man använder mindre vatten, räcker en 100 liters beredare. Det är energieffektivt och täcker de dagliga behoven.

 

 • Fritidshus och mindre användningsområden (50-100 liter): För mindre utrymmen, som fritidshus, är en mindre beredare eller en som kan läggas ner ett bra val.

Att välja rätt storlek är viktigt för att spara energi och se till att du alltid har tillgång till varmvatten. Svensk Kylservice står redo att hjälpa dig med att välja den rätta varmvattenberedaren för just ditt hem.

Vad kostar det att installera en varmvattenberedare?

Priset för att installera en varmvattenberedare beror på modellen och var den ska installeras. Vi på Svensk Kylservice erbjuder ett gratis möte för att ge dig en exakt kostnadsuppgift baserat på dina behov. Vi strävar efter att ge dig den bästa lösningen till ett bra pris.

Service av varmvattenberedare

Svensk Kylservice erbjuder service och underhåll av varmvattenberedare i Mölndal med omnejd. Vi hanterar alla märken och modeller och vårt team av erfarna tekniker är redo att hjälpa dig med allt från underhåll till akuta reparationer, för att din beredare ska fungera bra länge.

Nibe Compact Varmvattenberedare

Svensk Kylservice erbjuder installation och service av Nibe varmvattenberedare. Med över 20 års erfarenhet och som auktoriserad installatör och återförsäljare av Nibe varmvattenberedare har vi byggt upp en djupgående expertis inom högkvalitativa varmvattenlösningar.

Vårt utbud av Nibe Compact varmvattenberedare passar alla typer av hem:

  • Cu 100: Perfekt för mindre hushåll eller som ett komplement i större system. Denna modell är känd för sin energieffektivitet och kompakta design.

 

  • Cu 200: Med större kapacitet är denna modell utmärkt för medelstora till stora hushåll, anpassningsbar till olika energikällor.

 

 • Cu 300: Designad för mycket stora hushåll eller affärslokaler, denna modell är robust och hanterar stora behov effektivt.

Varför välja Nibe?

Nibe har nästan 70 års erfarenhet och står för innovation och tillförlitlighet inom varmvattenberedning. Deras produkter är anpassningsbara och effektiva, vilket gör dem till ett hållbart och kostnadseffektivt val för ditt hem.

Vi är auktoriserade installatörer och återförsäljare av Nibe

Kontakta oss

Kontakta Svensk Kylservice för att boka ett kostnadsfritt möte. Vårt team av certifierade installatörer är redo att erbjuda professionell hjälp med val och installation av den bästa varmvattenberedaren för ditt hem, allt för att öka komforten och effektiviteten i ditt boende.