Frånluftsvärmepump Göteborg – Installation och Service av Svensk Kylservice

Svensk Kylservice erbjuder frånluftsvärmepumpar i Göteborg. Vi hjälper dig med både installation och service. Med över 20 års erfarenhet garanterar vårt team av erfarna installatörer, att varje frånluftsvärmepump fungerar optimalt. 

Kontakta oss via vårt formulär eller info@svenskkylservice.se för ett kostnadsfritt hembesök och konsultation om vilken frånluftsvärmepump som passar just ditt hem.

Frånluftsvärmepumpen är en lösning för att effektivt återvinna energi från din bostads utgående ventilationsluft. Detta effektiviserar inte bara uppvärmningen och tillgången på varmvatten utan även ventilationen och inomhusklimatet.

Vilka bostäder passar frånluftsvärmepumpar för?

Frånluftsvärmepumpar är perfekta för effektiv uppvärmning och ventilation i moderna hem. Dessa system är särskilt lämpliga för mindre villor eller bostadsrätter där utrymmet är begränsat och ökad effektivitet är viktigt.

Nybyggda villor som är designade med tanke på energieffektivitet är ideala för dessa värmepumpar. För att de ska fungera som bäst är det nödvändigt att ditt hus har ett mekaniskt ventilationssystem, vilket oftast finns i byggnader uppförda efter 1982.

Dessa system är optimala för hem upp till 200 kvadratmeter, vilket garanterar att även mindre och välisolerade bostäder kan dra nytta av lägre uppvärmningskostnader och ett förbättrat inomhusklimat.

Att välja en frånluftsvärmepump är ett klokt beslut för husägare som tänker på framtiden.

Vad kostar en frånluftsvärmepump?

Generellt kan priset för en högkvalitativ frånluftsvärmepump ligga mellan 70 000 och 140 000 kronor i inköp. 

Kostnaden för en frånluftsvärmepump varierar beroende på flera faktorer som tillverkare, modell och ditt hems specifika behov.

Valet av rätt frånluftsvärmepump beror på storleken på din bostad och hur mycket du vill spara på energin. Att välja en enhet från ett välkänt kvalitetsmärke kan också påverka priset, men det är ofta en bra investering för långsiktig besparing och tillförlitlighet.

För exakta prisuppgifter och rådgivning om vilken modell som passar dig fyll i vårt kontaktformulär eller kontakt oss på info@svenskkylservice.se för ett kostnadsfritt hembesök och offert.

Nibe Frånluftsvärmepumpar

Nibe F370

F370 fyller alla dina behov av värme, varmvatten och ventilation. Den ger hög besparing och är lätt att installera.

Frånluftsvärmepump NIBE F370
 • Perfekt för utbyte
 • Smart Price Adaption – Anpassar elförbrukningen efter  spotpriset

Nibe F470

F470 fyller alla dina behov av värme, varmvatten och ventilation. För extra komfort värmer den också upp inkommande kall luft. Den ger en hög besparing och är lätt att installera.

Frånluftsvärmepump NIBE F470
 • Perfekt för utbyte
 • Smart Price Adaption – Anpassar elförbrukningen efter  spotpriset
 • Inbyggt tilluftsbatteri – Vilket hindrar att för mycket kall luft kommer in i huset

Nibe F730

F730 är en högpresterande frånluftsvärmepump och passar den som är ute efter extra hög besparing och effektivitet.

Frånluftsvärmepump NIBE F730
 • Perfekt för nyinstallation, uppfyller nya byggkrav
 • Smart Price Adaption – Anpassar elförbrukningen efter  spotpriset
 • inverterstyrd kompressor som säkerställer maximal effekt till minsta kostnad
 • Klass A  lågenergi cirkulationspump och lågenergifläkt

Nibe F750

F750 är likt F730 en högpresterande frånluftsvärmepump som ger extra hög besparing och effektivitet. Den har också möjlighet att ansluta till andra värmekällor och solceller vilket ytterligare maximerar effektiviteten och besparingen.

Frånluftsvärmepump NIBE F750
 • Inbyggt volymkärl på 25 liter – vilket ger minskad energiförbrukning.
 • Smart Price Adaption – Anpassar elförbrukningen efter  spotpriset
 • inverterstyrd kompressor som säkerställer maximal effekt till minsta kostnad
 • Klass A  lågenergi cirkulationspump och lågenergifläkt
 • Dockningsbar till andra värmekällor
 • Perfekt för nyinstallation, uppfyller nya byggkrav

Svensk Kylservice är certifierade återförsäljare av Nibe frånluftsvärmepumpar.

Installation och service

Svensk Kylservice utför installation och service av din frånluftsvärmepump i Göteborgsområdet.

Med över 20 års erfarenhet inom branschen är våra erfarna installatörer redo att ge dig en problemfri och effektiv installation. 

Vi lägger stor vikt vid noggrannhet och hög kvalitet genom hela processen och strävar efter att alltid uppfylla dina förväntningar.

För mer information om våra tjänster eller för att boka en konsultation, tveka inte att kontakta oss via vårt kontaktformulär eller på info@svenskkylservice.se

Service av frånluftsvärmepump

Använd rot-avdrag vid frånluftsvärmepump installation

Kom ihåg att du kan dra nytta av ROT-avdraget vid installation, vilket ger dig möjlighet att dra av 30% av arbetskostnaden.

Vårt team ser fram emot att hjälpa dig med att optimera ditt hem med en energieffektiv lösning.

Installation eller byte av frånluftsvärmepump

Att installera eller byta till en frånluftsvärmepump kräver noggrann planering och förståelse för din bostads behov. Följ denna steg-för-steg guide för att säkerställa en smidig process:

 1. Se till att ditt hem är utrustat med ett mekaniskt ventilationssystem. Det är en grundläggande förutsättning för att en frånluftsvärmepump ska kunna installeras effektivt.
 2. Välj en passande plats för installationen. Den kan vara i ett befintligt pannrum, tvättrum, eller annat utrymme som har tillgång till husets värmesystem, ventilation, el, och golvbrunn.
 3. Installationen tar vanligtvis en dag, förutsatt att all nödvändig infrastruktur finns tillgänglig och är förberedd.
 4. Efter installationen kan systemet behöva justeras och eventuellt vädras för att säkerställa optimal funktion. Det är också en bra tid att rengöra eventuella filter.
 5. Regelmässigt underhåll, som att rengöra filtret cirka tre gånger per år, är viktigt för att behålla effektiviteten och luftkvaliteten.

Byte av frånluftsvärmepump

Att byta ut en befintlig pump är ofta enklare än att installera en ny, särskilt om den nödvändiga infrastrukturen redan finns på plats.

Det kan handla om att koppla ur den gamla enheten och installera den nya. Kom ihåg att kolla garantin på den nya enheten; vanligtvis erbjuds en 5-års garanti, men detta kan variera.

Frånluftsvärmepump fördelar

En frånluftsvärmepump förbättrar luften kontinuerligt i din bostad genom att växla ut den varannan timme. Detta bidrar till ett mycket bättre inomhusklimat. Systemet passar utmärkt för nya bostäder där regelbunden luftväxling är nödvändig.

Dessutom är systemet miljövänligt. Det återanvänder den använda luften från ditt hem för att värma upp det, vilket minskar både energiförbrukningen och miljöpåverkan.

Frånluftsvärmepumpar är även kostnadseffektiva jämfört med andra uppvärmningsmetoder, som till exempel bergvärme, både vad gäller inköp och installation. Detta gör dem till ett attraktivt alternativ för många husägare.

Genom att installera en frånluftsvärmepump kan du spara upp till 50% på dina uppvärmningskostnader. Det är en ekonomisk fördel som gör investeringen lönsam över tid.

Frånluftsvärmepump nackdelar

En risk med att installera en frånluftsvärmepump är att kall luft kan dra in i bostaden genom ventilationsöppningarna, vilket kan orsaka kallras. Detta kan vara ett problem, särskilt i äldre hus som inte är lika välisolerade.

Även om frånluftsvärmepumpar är mer kostnadseffektiva vid inköp och installation jämfört med till exempel bergvärme, kan de långsiktiga besparingarna vara mindre. Bergvärme och andra system kan erbjuda högre effektivitet och större besparingar över tid.

Dessutom kräver frånluftsvärmepumpar mer regelbundet underhåll, inklusive rengöring och eventuellt utbyte av filter cirka tre gånger per år. Detta är nödvändigt för att bibehålla systemets effektivitet och luftkvaliteten i ditt hem.

Bästa frånluftsvärmepumpen

Att välja den bästa frånluftsvärmepumpen beror på flera olika faktorer, som varierar beroende på varje hushålls unika behov.

Några viktiga punkter att tänka på inkluderar din bostads storlek, dina specifika behov av uppvärmning, och hur mycket du är villig att investera initialt jämfört med de långsiktiga besparingarna du hoppas uppnå.

Svensk Kylservice har lång erfarenhet och erbjuder skräddarsydda lösningar. Det innebär att vi kan hjälpa dig att hitta en frånluftsvärmepump som optimalt uppfyller just dina krav.

Genom att välja en pump från ett välkänt och pålitligt varumärke, kan du vara säker på att din investering kommer att erbjuda en tillförlitlig uppvärmningslösning som inte bara minskar dina energikostnader utan också förbättrar ditt inomhusklimat över tid.

Hur fungerar en frånluftsvärmepump?

En frånluftsvärmepump fungerar genom att återanvända varm luft som redan finns i ditt hem. Här är stegen i processen:

 1. Pumpen börjar med att dra ut den varma luften från de rum i huset som generellt är varmare, som kök och badrum.
 2. Den utvunna luften passerar genom ett köldmedium i värmepumpen. Köldmediet absorberar värmen från den utvunna luften.
 3. Kompressorn i värmepumpen värmer sedan upp köldmediet ytterligare. Detta ökar temperaturen på den energi som absorberas till en nivå som är effektiv för uppvärmning av ditt hem.
 4. Den nu uppvärmda luften fördelas genom ditt hem via vattenburna värmesystem som radiatorer eller golvvärme.
 5. Processen kan också inkludera uppvärmning av varmvatten, vilket gör systemet ännu mer effektivt.
 6. Genom att kontinuerligt ta tillvara på varm luft och cirkulera tillbaka den uppvärmda luften, bidrar systemet till ett bättre inomhusklimat och effektiv ventilation i ditt hem.

Denna process hjälper inte bara till att hålla ditt hem varmt utan bidrar också till lägre energikostnader genom att återanvända värmen i ditt hem.

Hur många år håller en frånluftsvärmepump?

Livslängden på en frånluftsvärmepump kan variera beroende på flera faktorer. Generellt sätt kan man förvänta sig att den håller i upp till 15 år.

Det är viktigt att underhålla pumpen regelbundet för att förlänga dess livslängd och säkerställa att den fungerar effektivt. Regelbundet underhåll inkluderar att rengöra filtret och service vartannat år rekommenderas.

När är det dags att byta frånluftsvärmepump?

Det finns flera tecken på att det kan vara dags att byta din frånluftsvärmepump. Om du märker att uppvärmnings kapaciteten minskar eller om dina energikostnader börjar stiga. Det kan vara indikationer på att pumpen inte längre är lika effektiv.

Äldre modeller, särskilt de som är över 10 år gamla och börjar visa tecken på frekventa driftstopp eller att säkringar går. Det kan också vara tecken på att det är dags att överväga en ersättare.

Moderna frånluftsvärmepumpar är ofta mer effektiva och erbjuder tekniska förbättringar som kan leda till ytterligare besparingar då utvecklingen gått framåt betydligt de senaste åren. Att byta till en ny modell kan vara en lönsam investering på lång sikt.

Kontakta oss

Vi på Svensk Kylservice har över 20 års erfarenhet av att både installation och service av frånluftsvärmepumpar i Göteborg med omnejd. Vi ser fram emot att hjälpa dig får det bästa värmesystemet för din bostad. Fyll i vårt kontaktformulär eller kontakta oss på info@svenskkylservice.

Vanliga frågor

Hur mycket bättre är en ny frånluftsvärmepump?

En ny frånluftsvärmepump är cirka 15-25% mer effektiv än äldre modeller. Det innebär att de inte bara kräver mindre energi för att värma upp ditt hem. De minskar också behovet av underhåll och service, vilket sänker kostnaderna ytterligare över tid.

Är en frånluftsvärmepump effektiv?

Ja, frånluftsvärmepumpar är effektiva eftersom de använder den varma luft som redan finns i ditt hem. Genom att återanvända denna luft för uppvärmning och produktion av varmvatten minskar du både din energiförbrukning och miljöpåverkan.

Är en frånluftsvärmepump ekonomisk?

Jämfört med andra värmekällor som bergvärme och markvärme är frånluftsvärmepumpar en ekonomisk och kostnadseffektiv lösning. Eftersom du slipper kostnaden för borrning och installation är det ofta en mer prisvärd lösning. Dessutom kan du tack vare systemets effektivitet spara upp till 50-65% på dina uppvärmningskostnader.